Her finner du en liste over andre gode nettsteder som inneholder krigshistorisk tema. 

Våre Falne.PNG
Våre Falne

VG har laget denne enorme databasen over norske  kvinner og menn som omkom under andre verdenskrig. De aller fleste biografiene er hentet fra bokverket «Våre falne», utgitt av den norske stat etter krigen. Du kan enkelt søke etter noen i familien, eller noen andre du kanskje leter etter.

Trykk HER for å komme direkte til siden.

Thomas Lillevoll fra Bodø har laget  en egen nettside med de fleste krigsminner fra Nordland fylke og litt mer. De er godt beskrevet med utfyllende tekst og bilder.

Krigskart.no har gjengitt en god del av innholdet med tillatelse. Les mer HER!

Thomas Lillevoll.PNG
Kjell Flyvrak.PNG

Flyvrak!

Kjell Sørensen er mannen bak dette innholdsrike verket over nesten alle flyvrak i hele landet. Flyene er delt inn i "allied" og "axis" samt plassert i kronologisk rekkefølge etter årstall.  De fleste vrak er besøkt, dokumentert med nummer på fly, navn på de ombord, årsak for styrten og bilder.

Vi anbefaler virkelig et besøk HER!

DigitalArkivet

Digitalarkivet presenterer arkivmateriale i digital form. Du kan søke i strukturerte data og digitaliserte fotografier, lese fulltekstavskrifter, bla i skannede bilder, se videoer og/eller høre digitalisert lyd. Digitalarkivet er åpen for alle og gratis å ta i bruk, trykk HER for å komme til siden.

Digitalarkivet er en tjeneste fra Arkivverket.

digitalarkivet.PNG
dykkepedia.PNG

Dykkepedia

En utmerket kilde til å finne båtvrak av alle typer. Nettstedet er full av bilder og nyttig informasjon for deg som vil oppsøke og eventuelt dykke på vrak. Du finner eget kart som anviser korrekte georeferanser, dybder og annen relevant informasjon. Besøk siden HER!

Kystfort.com

Trolig det største nettstedet i Norge over kystbatteriene. Her får du blant annet kjøpt kystfortkart og ikke minst tilgang til et dedikert forum med tusenvis av informative innlegg og bilder.

Trykk HER for å komme til siden.

www.kystfort.JPG
festningsverk.no.PNG

Festningsverk.no

Festningsverk.no publiserer regelmessig fotogallerier fra nasjonale festninger, skanser, bunkere og tyske fotoalbum fra andre verdenskrig. Nettsiden har som formål å tilgjengelig gjøre fotomateriell av militærhistorisk karakter til publikum.

Du finner også en videoblogg som vi anbefaler å følge med på! Trykk HER!

KKlogo.png